Welcome Guest! To enable all features please login.

Notification

Icon
Error

Donkeylady
#1 Posted : 06 December 2018 10:30:43(UTC)
Donkeylady

Rank: Forum newbie

Groups: Registered
Joined: 11/04/2018(UTC)
Posts: 2

Thanks: 2 times

I originally posted on this subject before (about May/June) but all my information has been lost on this website, so I am trying again!  I would be grateful if the original respondent replies again.

I bought an MX-5 Special Edition 2014  2000cc hard top secondhand (2500 miles) in March 2018 from Mazda dealer in Truro. I LOVE IT!

However, the original radio (single cd model) will not receive anything on LW or AM, even though my small domestic analogue radio on battery or mains  will receive both clearly just outside the car!!  I have taken it back to the dealer and I am told that the cause is "poor reception" and was advised to buy a digital radio.  Does anyone else have this problem?  Could the problem be the aerial/connection? Unfortunately the One Year Warranty does not cover this problem.  If I asked to go to the moon I would probably get lots of help!!!

Roadster Robbie
#2 Posted : 06 December 2018 19:20:02(UTC)
Roadster Robbie

Rank: Advanced poster

Groups: Administrators, OCMember, Registered
Joined: 01/04/2008(UTC)
Posts: 7,964
Man
Location: Ely, Cambs.

Thanks: 78 times
Was thanked: 701 time(s) in 664 post(s)

Has it got the original, factory aerial pole fitted? It should be around 30cm long.

Disclaimer

Any work you do to your car is entirely your own responsibility. If in doubt, you should check technical advice with an independent , qualified person who has seen your car.

mx5eastern.co.uk - havemorefun.co.uk - merlotmotorsport.co.uk - roadsterrobbie.com

NA: RS Limited (Special car)
NA: Project Merlot (Track car)
ND: 1.5 Sport Nav Soft Top Soul Red Crystal (Wow! What a colour!)
 1 user thanked Roadster Robbie for this useful post.
Donkeylady on 07/12/2018(UTC)
captainhaddock
#3 Posted : 06 December 2018 22:38:51(UTC)
captainhaddock

Rank: Regular poster

Groups: OCMember, Registered
Joined: 29/06/2010(UTC)
Posts: 67

Was thanked: 25 time(s) in 17 post(s)

There are a couple of old threads on this topic, the 1st is quite detailed with photos and may give some pointers

https://www.mx5oc.co.uk/forum/yaf_postst96688_Poor-radio-reception.aspx

https://www.mx5oc.co.uk/forum/yaf_postst105022_NC-aerial.aspx

2.0 Sport Graphite Limited Edition in Aquatic Blue

This space is intentionally left blank
 1 user thanked captainhaddock for this useful post.
Donkeylady on 07/12/2018(UTC)
Donkeylady
#4 Posted : 07 December 2018 14:51:35(UTC)
Donkeylady

Rank: Forum newbie

Groups: Registered
Joined: 11/04/2018(UTC)
Posts: 2

Thanks: 2 times

Originally Posted by: Roadster Robbie Go to Quoted Post

Has it got the original, factory aerial pole fitted? It should be around 30cm long.

Yes, it looks like it. I have checked the plug for security from inside the boot, seems ok too!

Users browsing this topic
Guest
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Powered by YAF 1.9.6.1 | YAF © 2003-2018, Yet Another Forum.NET
This page was generated in 0.344 seconds.